Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Β.Α. Χαλκιδική , η ΄΄επέλαση΄΄ των ψευδο-επενδυτών συνεχίζεται...

΄΄εξ όνυχος τον λέοντα΄΄

Στο Χονδρό δέντρο , στην είσοδο του δασικού δρόμου για τις Σκουριές, βλέπουμε εδώ και καιρό να ξετυλίγεται ακόμα μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών από την πλευρά της εταιρείας και των ανεύθυνο- υπεύθυνων ΄΄αρμοδίων΄΄υπηρεσιών και των ΄΄λοιπών συγγενών΄΄ της δήθεν ανάπτυξης.

- Πόσο καιρό πριν ανέβουν οι κάτοικοι στο Χονδρό δένδρο, η Αστυνομία έκανε τα ΄΄στραβά μάτια΄΄ στις συχνότατες παραβάσεις του ΚΟΚ στο σημείο ; Δεν είχαν δει τίποτα ; Πέραν των παραβάσεων, δεν συνέτρεχαν – συντρέχουν κίνδυνοι για την οδική ασφάλεια τόσο αυτών που χρησιμοποιούν το δασικό δρόμο όσο και των διερχόμενων από τον επαρχιακό δρόμο ;
(δεν είναι ΄΄μόνο΄΄(!) το πάτημα της διπλής διαχωριστικής όπως κοροϊδευτικά κάποιοι πήγαν να περάσουν προς τα έξω αλλά και κίνηση με την όπισθεν κάθετα (!!!) στο οδόστρωμα του επαρχιακού δρόμου, επικίνδυνοι ελιγμοί, μετακίνηση ποσότητας χώματος και μικρών χαλικιών στο οδόστρωμα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ας σημειωθεί ότι εκτός από τα φορτηγά , παρόμοιες κινήσεις έκαναν και μεγάλα λεωφορεία που μετέφεραν εργαζόμενους…Στο βίντεο έχει καταγραφεί ένα από αυτά.

- Οι δικαιολογίες που ακούστηκαν ότι δήθεν έχει γίνει αίτηση για δημιουργία κόμβου στο σημείο, μόνο θλίψη προκαλούν για το επίπεδο των επιχειρημάτων αλλά και γενικότερα για την πρακτική που φαίνεται να ακολουθεί η εταιρεία σε θέματα επιμέρους αδειοδοτήσεων (δεν είναι μακρινή πχ η περίπτωση των εργασιών στο ρέμα Καρατζά πριν αυτό οροθετηθεί σύμφωνα με τον νόμο… , για να μην αναφερθούμε στα πρόσφατα ΄΄κατορθώματα΄΄ με τον ΧΥΤΕΑ του Κοκκινόλακκα).

- Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες και η σχεδόν καθημερινή παρουσία των κατοίκων στο Χονδρό δέντρο και γενικότερα στις Σκουριές όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει ενόχλησαν και ενοχλούν κάποιους.

. Η εταιρεία και κάθε εταιρεία πρέπει να φαίνεται νομιμότατη στους πολίτες και οι ΄΄Ιθαγενείς΄΄ που διαμαρτύρονταν ειρηνικά ΄΄χαλούσαν΄΄ καθώς φαίνεται αυτό το προφίλ , ιδιαίτερα όταν άρχισαν να δημοσιοποιούνται βίντεο και φωτογραφίες που έδειχναν φορτηγά που δούλευαν για λογαριασμό της εταιρείας να διαπράττουν live παραβάσεις του ΚΟΚ και κατόπιν η Αστυνομία να τα ακινητοποιεί βεβαιώνοντας τις πρέπουσες ποινές και αφαιρώντας πινακίδες.
Η περιφέρεια καθώς φαίνεται έδωσε τελικά άδεια για την κατασκευή κόμβου. 

Η δήθεν επένδυση που αδειοδότησε ο εντιμότατος κ. Παπακωνσταντίνου παρ όλη την αντίθεση της πλειοψηφίας των πολιτών που πιστεύουν πως η υλοποίησή της θα φέρει – φέρνει μη αναστρέψιμες βλάβες , συνεχίζεται…
Τσικάρα, Φισώκα, Πιάβιστα έχουν σειρά. Και στο .. βάθος Καραντώνα, Ζέπκο, Άρα, Άσπρα Χώματα κ.α…Η μετατροπή της πανέμορφης Χαλκιδικής μας σε μια μεταμοντέρνα Πτολεμαίδα ή Λαύριο συνεχίζεται…
Στο βίντεο υπάρχουν πλάνα από το Χονδρό δένδρο αλλά και τις Σκουριές - ρέμα Καρατζά που τραβήχτηκαν τον Δεκέμβριο σε διάφορες περιπτώσεις.
17 Δεκεμβρίου 2013

17 Δεκεμβρίου 2013

17 Δεκεμβρίου 2013

17 Δεκεμβρίου 2013

17 Δεκεμβρίου 2013

17 Δεκεμβρίου 2013

17 Δεκεμβρίου 2013

17 Δεκεμβρίου 2013

17 Δεκεμβρίου 2013

17 Δεκεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: