Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Όμορφη και παράξενη πατρίδα, Σκουριές 25 Μαρτίου 2013




Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι ανεβήκαμε πάλι στον Κάκαβο, στις Σκουριές.
Κάτω στην Ιερισσό τα παιδιά λίγο πριν, είχαν τιμήσει με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο την 25η Μαρτίου.
Πάνω στο βουνό ο άνεμος φυσούσε δυνατά, πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά, σαν να θύμωσε και αυτός με όσα βλέπει να γίνονται, με την θρασύτητα και την ασχημοσύνη που μας περιβάλλει.Ο Κάκαβος μας καλοδέχτηκε όμως, παρόλο που η βροχή έμοιαζε έτοιμη να πέσει ''με το τουλούμι'' από στιγμή σε στιγμή. Μέχρι που φύγαμε από πάνω για την επιστροφή , δεν έπεσε τελικά ούτε στάλα. Θυμήθηκα πως κάποιος φίλος μου χει πει πως τίποτε δεν είναι τυχαίο. Μπορεί και να έχει δίκιο...
Τα ΜΑΤ λίγο μακρυά μας φαίνονταν τόσο παράταιρα. Να προστατέψουν τι από ποιόν ;
Είδα μετά και τις εικόνες από τις παρελάσεις - φρούρια που στήθηκαν σε αρκετές πόλεις και τα ΜΑΤ να προστατεύουν τους ''εκπροσώπους΄΄ του λαού...
Αναρωτιέμαι καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, εάν ξαναζούσαν  σήμερα οι αγωνιστές του 1821  θα είχαν κάνει αίτηση για ''δουλειά'' στην εταιρεία ή θα ήτανε πάνω στις Σκουριές μαζί μας ;
Επειδή θαρρώ πως ξέρω - ξέρουμε την απάντηση, ένα γλυκό χαμόγελο σχηματίζεται καθώς από τα ηχεία δίπλα ακούω το όμορφη και παράξενη πατρίδα του Ελύτη με τη φωνή του Παντελή Θαλασσινού. (όπως μου εξήγησε ο ** που τα κατέχει καλύτερα...)

Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα

Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά
στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά
κλαίει φιλεί το χώμα ξενιτεύεται
μένει στους πέντε δρόμους αντρειεύεται

Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα

Κάνει να πάρει πέτρα την επαρατά
κάνει να τη σκαλίσει βγάνει θάματα
μπαίνει σ' ένα βαρκάκι πιάνει ωκεανούς
ξεσηκωμούς γυρεύει θέλει τύρρανους

Όμορφη και παράξενη πατρίδα
ω σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα




Η 25η Μαρτίου στην Ιερισσό της αντίστασης...



Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων , της Ουρανούπολης, της Αμμουλιανής και του Γοματίου στέλνουν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα, γιορτάζοντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Ο αγώνας κατά των καταστροφικών χρυσωρυχείων εξαπλώνεται παντού





  Με κεντρικό ομιλητή το Δήμαρχο Βόλβης,  Γαλαμάτη Δημήτριο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, σήμερα Κυριακή 24-03-2013, συλλαλητήριο και πορεία των κατοίκων του Στρυμονικού κόλπου, που αντιδρούν ΕΝΕΡΓΑ πλέον, στην προοπτική υποβάθμισης και μαρασμού του τόπου τους.
  Μαρασμός που θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιος, εάν γίνουν πραγματικότητα τα γιγαντιαία εξορυκτικά σχέδια που έχουν εκπονηθεί.
  Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν πολίτες απο κάθε γωνιά της Χαλκιδικής αλλά και απο άλλα μέρη.
  Ο αγώνας  κατά των μεταλλείων χρυσού εξαπλώνεται ραγδαία προς κάθε κατεύθυνση και η αρχική αντίδραση κατά της ψευτο-επένδυσης αποκτά κινηματικό χαρακτήρα,  γενόμενη (τηρουμένων των αναλογιών) πανελλήνιο σημείο αναφοράς- αντίστασης, έχοντας ήδη  κοινές αναφορές με την ηρωική αντίσταση των πολιτών της Κερατέας που συμμετείχαν με αντιπροσωπεία  στο σημερινό συλλαλητήριο  .
  Καθημερινά πλέον απλοί πολίτες αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες που δεν ''χρωστάνε σε κανέναν'' όπως λέει ο λαός μας,  από κάθε γωνιά της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλαδας γενικότερα, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κομματική τοποθέτηση, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο τεράστιο πολιτικό ρεύμα κατά της ληστρικής ψευτο-επένδυσης που προωθούν (σε βάρος των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας και της πατρίδας) ελάχιστοι πλέον  τοπικοί πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας, σε αγαστή συνεργασία με το μνημονιακό κράτος και παρακράτος της Τρόικας (εσωτερικής και εξωτερικής).
   Ο δίκαιος και ειρηνικός αγώνας μας γιγαντώνεται συνεχώς και κανένα μνημονιακό ΜΜΕ δεν μπορεί πλέον, όσο και να προσπαθεί, να κρύψει την αλήθεια...
 












Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Οι μαθητές είπαν όχι στην βία και την τρομοκρατία



    Σήμερα 22 Μαρτίου 2013 μαθητές και μαθήτριες από πολλά σχολεία της Χαλκιδικής με την συνοδεία εκπαιδευτικών και μελών από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων βροντοφώναξαν προς κάθε κατεύθυνση ένα μεγάλο όχι στην βία και την τρομοκρατία που  ασκήθηκε στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της Ιερισσού κατά τα πρόσφατα γεγονότα που έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο προκαλώντας αποτροπιασμό και καταδίκη τους από κάθε λογικό άνθρωπο.
Επίσης στηλίτευσαν την υποκρισία της πολιτείας και των αρχών που διδάσκει στα σχολεία την δημοκρατία ενώ στην πράξη δεν την εφαρμόζει γινόμενη υποτακτική της κάθε εταιρείας...






Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μαρτυρία με πολλά ερωτηματικά...






Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά με ζωντανή σύνδεση από τα μεταλλεία του Μαντέμ Λάκκου παρουσιάστηκε η μαρτυρία της κυρίας του βίντεο όπου ισχυρίζεται (χωρίς κανένας από όσους την ''περιτριγυρίζουν'' να την διαψεύδει) ότι ''3 ώρες πριν'' από τα γνωστά περιστατικά με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα στο σχολείο της Ιερισσού στις 07   Μαρτίου 2013 κτλ ''ήταν όλοι ενήμεροι ότι πρέπει να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο ''

''αυτό το ξέρουμε γιατί έχουμε εργαζόμενους που μένουν στην Ιερισσό και ειδοποιηθήκανε''...
''9 η ώρα να πάρουν τα παιδιά τους...''.


ΠΟΙΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ (''3 ώρες ΠΡΙΝ'' ) ;

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακούει μαρτυρίες κατοίκων, Ιερισσός 8 Μαρτίου 2013

   

    Αποσπάσματα από μαρτυρίες  κατοίκων της περιοχής όπως τις αφηγήθηκαν στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ζωή ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ την Παρασκευή 8 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία συνταξιούχου, παλιού εργαζόμενου στα μεταλλεία.
Το σύντομο βίντεο τελειώνει με δήλωση της κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ όπου μεταφέρει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης του ΣΥΡΙΖΑ στην ειρηνική διεκδίκηση και στον  αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα καταστροφικά μεταλλεία χρυσού.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη Π. Καμμένου στην Ιερισσό

Προσθήκη 14/3: Το δελτίο τύπου των επιτροπών αγώνα.
 
Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στην Ιερισσό την Τετάρτη 13-03-2013.
Θα αναρτηθούν σταδιακά  3 βίντεο.

1o Μέρος


2o Μέρος



Ο Πάνος  Καμένος είχε μια συνάντηση με την γνωστή σε όλους πλέον γιαγιά, που στάθηκε τραγουδώντας απέναντι στα ΜΑΤ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΕΡΙΣΣΟΣ 14-3-2013

Την 13/3/2013 ώρα 5 μμ επισκέφτηκε την Ιερισσό ο πρόεδρος  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΕΝΟΣ, συνοδευόμενος από ομάδα εννέα βουλευτών καθώς και από μέλη και στελέχη του κινήματος.
Αφού άκουσε την άποψη των κατοίκων για το θέμα της επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή καθώς και για ότι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα σχετικά με την δράση της αστυνομίας και την τρομοκρατία που αυτή προσπαθεί να  επιβάλλει, μίλησε σε μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση τονίζοντας τα εξής:
Το πρόβλημα του ξεπουλήματος της Ελλάδος δεν είναι μόνο θέμα της συγκεκριμένης περιοχής αλλά ολόκληρης  της χώρας και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Ο Λαός θα πρέπει εφαρμόζοντας  τις διατάξεις  του Συντάγματος να προασπίσει το περιβάλλον και τη ζωή από ξένα συμφέροντα και τα ντόπια φερέφωνα τους.
Η αστυνομία θα πρέπει να εφαρμόζει την νομιμότητα και να μην παρανομεί η ίδια ακολουθώντας εντολές γιατί ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και παραλείψεις του και θα κληθεί να λογοδοτήσει γ’ αυτές.
Οι ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν ότι μόνο με την ενότητα των πολιτών έξω και πάνω από κομματικές τοποθετήσεις θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα σχέδια για την καταστροφή της περιοχής και όχι μόνο.
Κλείνοντας τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις του κινήματος θα είναι μαζί με τους κατοίκους της περιοχής σε ότι χρειαστεί.
Η ανταλλαγή απόψεων συνεχίστηκε μετά την συγκέντρωση σε συνάντηση που είχε όλη η αντιπροσωπεία με τα μέλη των επιτροπών και κατοίκους.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ Β ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ











Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης



Αδημοσίευτες λήψεις απο τα γεγονότα της 7ης Μαρτίου

       

      Αδημοσίευτο υλικό και δηλώσεις από τα γεγονότα που συνέβησαν στην Ιερισσό την Πέμπτη 07 Μαρτίου 2013 με την εισβολή των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στο χωριό , τις αντιδράσεις των κατοίκων, την αλόγιστη χρήση χημικών ,  την ρίψη τους σε σχολείο και άλλα πολλά γεγονότα που προκάλεσαν πανελλήνια κατακραυγή.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Σαν δεν ντρέπεστε...



κ. πρωθυπουργέ
Εάν ερχόταν σήμερα η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ στις ΣKΟΥΡΙΕΣ ποιόν θα ''έφτυνε'' ''ΕΜΑΣ'' ή ''ΕΣΑΣ'' ;

Ποιανού το ''μέρος'' θα έπαιρνε , του Μπόμπολα και των Καναδών ή των αγωνιζόμενων κατοίκων;

Τι δεν καταλαβαίνεις κ. Σαμαρά. Τι δεν καταλαβαίνεις κ. Δένδια; Τι δεν καταλαβαίνετε κύριοι της κυβέρνησης;

Κύριοι της Βουλής , ΕΛΛΗΝΕΣ βουλευτές, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ''ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ'' ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΖΩΣΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΠΡΩΞΕ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ;
Οι περισσότεροι ''αποδείξατε'' ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να αντισταθείτε στο ''παρακράτος'' όχι γιατί είστε ''προδότες'' (πλην ''Λακεδαιμονίων'' βέβαια...) όπως λένε μερικοί αλλά γιατί μάλλον ΚΑΠΟΙΟΙ έχουν πολλά ''ράμματα'' για την γούνα σας....
Είναι ψέμματα;
Ο Χριστοφοράκος διέφυγε στην Γερμανία ή έφυγε; Ο Καράβελας κ. Δένδια,σας  έφυγε ή διέφυγε;
Ποιους από σας ''κρατάνε'' τέτοιοι ''Χριστοφοράκοι΄΄ κύριοι;

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ . ¨Όχι σαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛ, ΔΗΜ.ΑΡ.,κτλ
Με ποιου το ''μέρος'' είναι οι ΜπομπολοΨυχάρηδες και οι λοιποί Ελ ντοράκηδες οι τραπεζίτες οι μεγαλοκαναλάρχες και οι λοιποί ''συγγενείς''... Του Λαού;

Ποιοι είναι ΤΕΛΙΚΑ οι ''εχθροί'' της Δημοκρατίας μας και της πατρίδας , εμείς εδώ στην Β.Α. Χαλκιδική οι κάποιοι άλλοι που σας έχουν ''δεμένους'' χειροπόδαρα...

Ποιος είναι τελικά ο ρόλος σας σε μια ευνομούμενη δημοκρατία;.
Τον επιλέξατε ή σαν τον επιβάλλουν ''έξωθεν''';
Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.
Πάψτε να ''πουλάτε'' ως αναγκαία κακά και ως μονόδρομο (σε ''συνεργασία'' με τους νταβατζήδες που κάποιοι κάποτε καταγγέλατε και τα τρισάλθλια ΜΜΕ τους) στην πατρίδα τις φοβίες σας, τις εξαρτήσεις σας , την ανεπάρκειά σας και τους συμβιβασμού σας ανάλογα με την περίσταση.

Είναι έγκλημα που αποφασίσαμε να αντισταθούμε στην καταστροφή του τόπου μας;
''...τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι...''
κείνων όχι κύνων ...

ΤΙ ΔΕΝ ''ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ'';

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Χιλιάδες πολίτες είπαν ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ


    Με τη μεγαλειώδη σε παλμό και μέγεθος πορεία που πραγματοποιήσαμε πολίτες από την δοκιμαζόμενη Β.Α.  Χαλκιδική, με την συμπαράσταση πολιτών από την Θράκη , το Κιλκίς , τη Θεσσαλονίκη και  άλλα μέρη, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε  σε κανέναν να αποφασίσει για τις ζωές μας και το μέλλον μας, ερήμην μας.
Βροντοφωνάξαμε για μια ακόμη φορά : 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ  ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
 

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πολύγυρος 8 Μαρτίου 2013



Διαμαρτυρία των κατοίκων και συμπαράσταση στους 6 συναγωνιστές που κατηγορούνται άδικα , έξω από το δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία που κατέληξε μπροστά στην Αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής , ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα  απαράδεκτα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ιερισσό και στην ευρύτερη περιοχή.

''Επενδύσεις'' σε βαρέα μέταλλα, βία και καταστολή...

''Επενδύσεις'' σε βαρέα μέταλλα, βία και καταστολή...

Το τραγούδι της γιαγιάς, Ιερισσός 07/03/13

Το τραγούδι της γιαγιάς, Ιερισσός 07/03/13

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σκηνές απο την εισβολή των ΜΑΤ , Ιερισσός απόγευμα 07/03/13


Ποιός διοικεί κ. ΔΕΝΔΙΑ το κράτος ή το παρακράτος;


         Ποιός ''διοικεί'' κ. ΔΕΝΔΙΑ το κράτος ή το παρακράτος;




Ιερισσός 07-03-2013 , Βίντεο 4

Ιερισσός 07-03-2013.....


Βίντεο 3 Ιερισσός 07-03-2013

Ιερισσός 07-03-2013.....

Βίντεο 2 Επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό 07 Μαρτιου 2013

Βίντεο 2 Επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό 07 Μαρτιου 2013

ΣΚΗΝΕΣ ΣΟΚ Επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό 07 Μαρτιου 2013

SOS SOS SOS

ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ !

ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ !


ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ


SOS

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!!!

Β Ο Η Θ Ε Ι Α

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Π. Καμμένος: Έγκλημα η εξόρυξη χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα



«Συναντηθήκαμε με όλους τους φορείς της Θράκης και του νομού Έβρου, προκειμένου να συζητήσουμε το τεράστιο έγκλημα που επεκτείνεται από τη Χαλκιδική, στη Θράκη και ιδιαίτερα στο νομό του Έβρου.

 

Οι χρυσοθήρες εκτός από τα καταστήματα αγοράς χρυσού από τον ελληνικό λαό, ποντάροντας στην κρίση, άρχισαν να προσφέρουν δήθεν επενδύσεις, οι οποίες το μόνο που θα αφήσουν στην ελληνική γη είναι κυάνιο, αρσενικό και μια εγκαταλελειμμένη περιοχή που δεν θα μπορεί ούτε να καλλιεργηθεί, αλλά ούτε να αξιοποιηθεί τουριστικά.

 

Είμαστε στο πλευρό των τοπικών παραγόντων. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα κάνουμε αυτά που πρέπει εντός του Κοινοβουλίου, αλλά και θα βρισκόμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας που ενωμένη αρνείται την καταστροφή του τόπου της».

 

Πολύγυρος 5 Μαρτίου 2013 - Διαμαρτυρία



Διαμαρτυρία πολιτών και συμμαθητών της 15χρονης μαθήτριας από την Ιερισσό που ''κλήθηκε΄΄ να ''καταθέσει΄΄ ...
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 5 Μαρτίου 2013, στον Πολύγυρο, μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής

Ακολουθεί απόσπασμα από δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο http://soshalkidiki.wordpress.com/
''Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των κατοίκων Χαλκιδικής που εναντιώνονται στη θανάσιμη
εξόρυξη χρυσού, ενημερώνουμε ότι η κοινωνικά απαράδεκτη και νομικά μετέωρη κλήση για κατάθεση (;;) ανήλικων 15χρονων μαθητών δυστυχώς συνεχίζεται, παρά τις αντιδράσεις του συνόλου σχεδόν του νομικού κόσμου, της τοπικής κοινωνίας και των ευαισθητοποιημένων πολιτών.''

IerisSOS , η πολιτεία ''τρώει'' τα παιδιά της...

      

        ''Πιστεύω ότι παρά τα τεράστια, υπαρκτά εμπόδια, υψίστης σημασίας υποχρέωση που μας αφορά όλους, εμάς τους πολίτες, είναι να έχουμε ατρόμητη, απαρέγκλιτη, άγρια πνευματική αποφασιστικότητα για να ορίσουμε την πραγματική αλήθεια της ζωής μας και της κοινωνίας μας. Είναι επιτακτική ανάγκη.
Εάν μια τέτοια στάση δεν ενσωματωθεί στο πολιτικό μας όραμα δεν έχουμε καμία ελπίδα να αποκαταστήσουμε ό,τι σχεδόν έχουμε χάσει: την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»
- Χάρολντ Πίντερ

   Το κλίμα τρομοκρατίας που βιώνει η Βορειανατολική Χαλκιδική με επίκεντρο την Ιερισσό είναι  πρωτόγνωρο. Νόμος είναι το δίκιο του εργολάβου και της εταιρείας. Καλώς ήρθατε στον 21ο αιώνα της τρόικας και του μνημονίου, τον αιώνα  του εξανδραποδισμού του πολίτη από  την εξουσία των τραπεζιτών και των πολυεθνικών , πολίτες  κρυφτείτε έρχεται η ανάπτυξη τους...

σημ Iosifsk Team: Παρόλο που είχαμε την συγκατάθεση (γονέων  κτλ)  να εμφανίσουμε πρόσωπα, για τον απλούστατο λόγο όπως χαρακτηριστικά  είπανε  μαθητές και ενήλικες: ''δεν κάναμε τίποτα , δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα΄΄ αποφασίστηκε να βάλουμε θόλωμα , διότι το υπουργείο προστασίας του εργολάβου μάλλον έχει άλλη άποψη για το θέμα όπως δείχνει και η μέχρι τώρα πρακτική που ακολουθεί.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου
που εκδόθηκε απο το
Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού με αφορμή τα σημερινά ''κατορθώματα'' της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των οργάνων της.
 

Ιερισσός 05.03.2013

Σήμερα, δεκαπεντάχρονη μαθήτρια της Α΄ Τάξης του Λυκείου Ιερισσού, κλήθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Η τελευταία αυτή προσαγωγή, ξεπερνά κάθε όριο λογικής, ακόμη και στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών του εμπρησμού στις Σκουριές.

Αυτή τη στιγμή μαθητές και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Ιερισσού. Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται τα παιδιά μας στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται, να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται, να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού.

Καταγγέλλουμε την καταστρατήγηση του Συντάγματος, την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, την αστυνομική αυθαιρεσία και την έλλειψη της παραμικρής ανθρώπινης ευαισθησίας που οδηγεί στις προσαγωγές και τη στοχοποίηση ανηλίκων.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και καθαρός. Σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης, φίμωσης και συκοφάντησής του, απαντάμε ότι:

Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε!

Θα προστατέψουμε τον τόπο και τα παιδιά μας!

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, Γ΄ μέρος

Η φωνή των κατοίκων και θεσμικών φορέων



Μικρές παρεμβάσεις των κατοίκων των περιοχών, όπου σχεδιάζονται μεταλλεία χρυσού.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει εγκαθιδρυθεί στην περιοχή μας με στόχο την καταστολή των αντιδράσεων και τον εκφοβισμό των κατοίκων.

Το βίντεο είναι απόσπασμα από την  ημερίδα που διοργάνωσαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, την 01 Μαρτίου 2013 για ΄΄τα υπέρ και τα κατά των εξορύξεων χρυσού στη Β.Ελλάδα΄΄.

 Η εταιρεία αν και προσκλήθηκε από τους διοργανωτές δεν έστειλε ούτε αυτή την φορά κάποιον εκπρόσωπο της ...

Το Α΄Μέρος μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ
Το Β΄μέρος μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, Β΄μέρος :Ανεξάρτητοι επιστήμονες προειδοποιούν ,




       Ανεξάρτητοι επιστήμονες προειδοποιούν για ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη καταστροφή , σε περίπτωση υλοποίησης των γιγαντιαίων σχεδίων των ψευτο-επενδυτών.
    Δίνουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τους χιλιάδες τόνους σκόνης (με περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα) που θα εκλύονται , αρχικά από τις Σκουριές και μετά και από τις άλλες εξορύξεις που σχεδιάζονται. 
   Εξετάζουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας για δήθεν ασφαλή διαχείριση χιλιάδων τόνων επικίνδυνων χημικών - τοξικών στοιχείων που θα αποθηκεύονται - διακινούνται - χρησιμοποιούνται (με απόλυτη ασφάλεια όπως ''υπόσχεται'' η εταιρεία)
    Καταγγέλλουν πως ολόκληρη η Βόρεια  Ελλάδα σχεδιάζεται να μετατραπεί ΣΤΑΔΙΑΚΑ σε ένα απέραντο μεταλλείο, με πειραματικό εργαστήρι σε πρώτη φάση τις Σκουριές και την Β.Α. Χαλκιδική. Με ανυπολόγιστο κόστος σε όλες τις άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες αλλά και στην υγεία.
    Αναφέρονται με ντοκουμέντα στις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ και ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ που σε μια λειτουργούσα δημοκρατία θα τους είχαν οδηγήσει στην δικαιοσύνη.
Μιλάνε με στοιχεία για την εξαφάνιση - υποβάθμιση των κρυστάλλινων νερών μας και γενικότερα του υδατικού δυναμικού της περιοχής
   Καταγγέλλουν την κατασκευή τελμάτων και άλλων αποθέσεων με τοξικές και γενικότερα επικίνδυνες ουσίες ΠΑΝΩ η σχεδόν πάνω σε ένα από τα πιο ενεργά σεισμικά ρήγματα της Βόρειας Ελλάδας .
Αποκαλύπτουν γιατί έγιναν εν κρυπτώ οι μεθοδεύσεις για το ρυθμιστικό της περιοχής και ρίχνουν τις μάσκες των ψευτο-επενδυτών και των τοπικών πολιτικάντηδων.
Ξεσκεπάζουν την εταιρεία προσκομίζοντας στοιχεία μέσα από την ίδια την μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων που η ίδια κατέθεσε.
Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να δείτε στο βίντεο που αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά γιατί η εταρεία Ελληνικός (ΚΑναδικός) χρυσός ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Το βίντεο είναι απόσπασμα από την  ημερίδα που διοργάνωσαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, την 01 Μαρτίου 2013 για ΄΄τα υπέρ και τα κατά των εξορύξεων χρυσού στη Β.Ελλάδα΄΄
 Η εταιρεία αν και προσκλήθηκε από τους διοργανωτές δεν έστειλε ούτε αυτή την φορά κάποιον εκπρόσωπο της ...

 (Θα ακολουθήσει πολύ σύντομα η δημοσίευση του 3ου (και τελευταίου) μέρους της ημερίδας με τις τοποθετήσεις πολιτών και εκπροσώπων φορέων)

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ημερίδα με θέμα τις εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, Α΄μέρος



   Παρουσιάζουμε σε 3 μέρη, την πολύ καλή ημερίδα που διοργάνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στην Θεσσαλονίκη την 01 Μαρτίου 2013 με θέμα : ΄΄τα υπέρ και τα κατά των εξορύξεων χρυσού στη Β.Ελλάδα΄΄.

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν  και ανέπτυξαν τις θέσεις τους , πανεπιστημιακοί καθηγητές, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων κτλ και την παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον  αρκετοί πολίτες.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται χαιρετισμοί καθώς και τοποθετήσεις βουλευτών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης.

Στο δεύτερο μέρος αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία τους αρκετοί  πανεπιστημιακοί καθηγητές από διάφορους κλάδους και

στο τρίτο μέρος παίρνουν το λόγο πολίτες και εκπρόσωποι φορέων.

Η εταιρεία αν και προσκλήθηκε από τους διοργανωτές δεν έστειλε ούτε αυτή την φορά κάποιον εκπρόσωπο της ...


Μην τον είδατε ... τον Παναή !



Σύντομα θα ανεβάσουμε το βίντεο με την ημερίδα που διοργανώθηκε από το κόμμα  των Ανεξάρτητων Ελλήνων , με την συμμετοχή πανεπιστημιακών καθηγητών, πολιτικών παραγόντων (αυτοδιοικητικών, βουλευτών κτλ)  καθώς και πλήθους κόσμου.
Η εταιρεία αν και προσκλήθηκε δεν παρευρέθηκε για μια ακόμη φορά.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε  στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 και είχε θέμα ,  τα υπέρ και τα κατά των εξορύξεων χρυσού στη Β.Ελλάδα .