Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Διαμαρτυρία στην Α.Δ. Χαλκιδικής και πορεία στον Πολύγυρο, 03-05-2014










Στιγμιότυπα από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Πολυγύρου και που ήταν συνέχεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας εκατοντάδων κατοίκων , κυρίως της Β.Α. Χαλκιδικής, μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Μια διαμαρτυρία για τις νέες κλήσεις κατοίκων , για την λήψη DNA και γενικότερα για την εντεινόμενη ακραία ποινικοποίηση του πολύχρονου αγώνα  κατά της εγκατάστασης βαριάς μεταλλευτικής βιομηχανίας -με αιχμή την εξόρυξη χρυσού- σε τεράστια έκταση της πανέμορφης Χαλκιδικής μας, αρχής γενομένης από τις Σκουριές (με σειρά να έχουν πάντα σύμφωνα με την εταιρεία Ελληνικός (;) Χρυσός: Πιάβιτσα, Φισώκα, Τσικάρα κτλ).
Χαρακτηριστική ήταν πάλι , η σχεδόν μηδενική αναφορά (για ΄΄κάλυψη΄΄ ας μη μιλήσουμε καλύτερα , είναι ακριβά και τα καύσιμα...)  του γεγονότος από τα μεγάλα ΜΜΕ. 
Ίσως να είναι βέβαια  ΄΄αντιτηλεοπτικό΄΄ να μην υπάρχουν καθόλου επεισόδια , καμένοι κάδοι και καταστροφές ή έστω βρε αδερφέ μερικά ΄΄φτυσίματα΄΄ και ΄΄αποδοκιμασίες΄΄...
Κυρίως όμως τέτοιες εκδηλώσεις είναι (όπως κάθε νοήμονας πολίτης αντιλαμβάνεται)  υπονομευτικές της προπαγάνδας των υποστηρικτών της ψευδο-επένδυσης στα ΜΜΕ και ευρύτερα, που θέλουν να ΄΄βλέπουν΄΄ πίσω απο τις αντιδράσεις των κατοίκων  : ΄΄τραμπούκους  , μεταφερόμενους, αναρχομπάχαλους, Συριζαίους, ψευτο-οικολόγους τρομοκρατές , βία΄΄ κτλ ενώ η πραγματικότητα είναι -όπως  είδαμε χθές στον Πολύγυρο- για μια ακόμη φορά :
 ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι -κατά συντριπτική πλειοψηφία-ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  , κάθε φύλλου, ηλικίας και πολιτικής τοποθέτησης να ζητούν το αυτονόητο : Να σταματήσει η ακραία ποινικοποίηση των αντιδράσεων κατά των μεταλλείων ώστε να μπορέσουν να αποφασίζουν για το μέλλον τους οι ίδιοι οι πολίτες και όχι οι ποικίλοι πωλητές και τα  λαδωμένα ΄΄τρωκτικά΄΄ της κάθε SIEMENS και του κάθε Χριστοφοράκου που κατά διαβολική σύμπτωση ΄΄διέφυγε΄΄ της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπως και ο Καράβελας... μαζί φυσικά με την λίστα αυτών που λάδωνε...








Πολύγυρος 03-05-2014

Πολύγυρος 03-05-2014

Πολύγυρος 03-05-2014


Πολύγυρος 03-05-2014

Πολύγυρος 03-05-2014

Πολύγυρος 03-05-2014

Πολύγυρος 03-05-2014

Πολύγυρος 03-05-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: