Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Προς El Dorado Gold Corp.

«Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης»


Μέχρι να ΄΄βγάλει ο ήλιος  γένια΄΄ ή μέχρι να φύγετε για Καναδά χωρίς επιστροφή, όποιο από τα δυο συμβεί πρώτο…
Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε – αποκαλύπτουμε τις πομπές σας , τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ σας, την προπαγάνδα σας,  λέγοντας με θάρρος την αλήθεια, με ντοκουμέντα, είτε αυτά  είναι  βίντεο είτε  φωτογραφίες  είτε ‘’καταχωνιασμένες’’ πανεπιστημιακές μελέτες , εκδηλώσεις κ.α. ενημερώνοντας τους πολίτες .
Οι όποιες πιθανές ή απίθανες   μεθοδεύσεις  δεν μας αγγίζουν.
Ούτε οι απειλές , με ή χωρίς εισαγωγικά απ’ όπου και αν προέρχονται.
Οι λίγοι συμπατριώτες μας που καταφέρατε με ύπουλες μεθόδους των υποτακτικών σας, να τους  ξεγελάσετε,  τάζοντας τους μεταξύ άλλων, λαγούς με πετραχήλια, δεν αποτελούν εχθρό, όπως έντεχνα και προπαγανδιστικά προσπαθούν  να περάσουν  τα διάφορα παπαγαλάκια με  την προπαγάνδα – λάσπη που εργολαβικά ρίχνουν.
Στη λάσπη προπαγάνδα εντάσσεται και η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ προσπάθεια  να παρουσιαστεί στην αρχή ο αγώνας μας σαν μια υπόθεση λίγων ΄΄βαρεμένων΄΄, που τη μια μέρα αναγνωρίζονταν από την ΄΄αστυνομία σκέψης΄΄ της Χαλκιδικής , ως ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, την άλλη ως οικολόγοι, αναρχικοί, κτλ. Λες και δεν έχουμε (σε πείσμα κάποιων) δημοκρατία που ο κάθε πολίτης επιλέγει ότι θέλει, αλλά θα έπρεπε πρώτα να παίρνει την ΄΄έγκριση΄΄ των κάθε λογής ΄΄αρρωστημένων΄΄ προπαγανδιστών.
Οι τεράστιες υπερκομματικές συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης , του Πολυγύρου , του Κιλκίς , της Αθήνας  , της Θράκης  έκοψαν όμως τον βήχα σε πολλούς. Τώρα το μόνο με το οποίο προσπαθείτε να συσπειρώσετε τους λίγους υποστηρικτές σας είναι η δαιμονοποίηση μας, παρουσιάζοντας μας ως ΄΄τραμπούκους΄΄, ΄΄τρομοκράτες΄΄ και ότι άλλο φανταστεί η αποτυχημένη προπαγάνδα που αγνοεί σκόπιμα πως η συντριπτική πλειοψηφία του αγώνα μας ήταν και είναι ειρηνικά προσανατολισμένη παρά τις καθημερινές προκλήσεις.
 Ο μοναδικός κίνδυνος  για την Χαλκιδική μας είστε εσείς  ως εταιρεία και οι μεθοδεύσεις σας, καθώς  προσπαθείτε με την βία να κάνετε τα μεταλλεία χρυσού και να καταστρέψετε ανεπανόρθωτα μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των  κατοίκων και τις δραστηριότητες τους.
Το ξαναγράφουμε για να το καταλάβετε καλά:
ΕΣΕΙΣ ΗΡΘΑΤΕ  ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
ΕΣΕΙΣ ΑΣΚΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΙΑ είτε μέσω της προπαγάνδας , είτε μέσω της ποινικοποίησης του αγώνα μας, είτε μέσω της αστυνομοκρατίας , ΠΑΝΤΑ με την συμπαιγνία – ανοχή μηχανισμών της  μνημονιακής συγκυβέρνησης και των ντόπιων χρυσοχοίρων.
Δεν μπορείτε να μας τρομοκρατήσετε.
Βάλτε το καλά στο μυαλό σας

Μόνο με την φυσική εξόντωσή μας,  θα μας σταματήσετε από το να αποκαλύπτουμε τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΑΣ.

Ούτε κατά φαντασία δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως θα φτάνατε ποτέ  σε τέτοια κατάντια …
Εάν  φοβόμαστε θα καθόμαστε σπίτια μας.

Μήπως κάποιοι -ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις- αρχίζετε και χάνετε την ψυχραιμία σας ;
Οι  ψευδο-‘’επενδύσεις’’ σας κινδυνεύουν;
Γιατί;
Μήπως οι ντόπιοι αρπάχτες συνεργάτες σας δεν σας ενημερώνουν  πλήρως ;
Μήπως άλλα σας υπόσχονταν και άλλα βλέπετε να συμβαίνουν;
Μήπως παρόλο το σπρώξιμο των ψευδο-επένδυσεων και των gold projects σε Χαλκιδική , Θράκη , Κιλκίς κ.α. ,από τα κόμματα καταστροφείς της Ελλάδας της μνημονιακής συγκυβέρνησης  και των ΜΜΕ των νταβατζήδων, φαίνεται πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ, που όχι μόνο δεν κάμπτεται αλλά συνεχώς επεκτείνεται ;

Μήπως  σας ενοχλεί αφάνταστα ότι η εταιρεία σας ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ όσο αφορά τις παρανομίες της που είχαν ως τελευταίο αποτέλεσμα την έκδοση από την δικαιοσύνη που τόσο επικαλείστε, προσωρινής διαταγής απαγόρευσης εργασιών για το ρέμα Καρατζά; Για να μην αναφέρουμε τα προηγούμενα ΄΄κατορθώματά΄΄   σας  και τις εμπλοκές σας με πολεοδομίες , δασαρχεία κτλ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΧΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ. Για να μην θυμηθούμε παλιότερα επικά φιάσκο, όπως ο περιβόητος μετροπόντικας Στρατονίκης (… και Αρναίας….).
Θα  είμαστε ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΑΣ, θα σας ξεσκεπάζουμε κάθε ώρα και λεπτό  και θα ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΘΕΙΤΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ, ώσπου και ο τελευταίος πολίτης καταλάβει  τον ρόλο σας και ώσπου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η συντεταγμένη πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της  να λειτουργήσουν και να κάνουν τη δουλειά τους σύμφωνα με το δημοκρατικό μας πολίτευμα και όχι σύμφωνα με τα μνημόνια και το συμφέρον των πολυεθνικών.
Όσα λεφτά και να σκορπάτε αριστερά και δεξιά , το δίκιο και την αλήθεια δεν θα τα (εξ)αγοράσετε ποτέ…
Αργά ή γρήγορα θα αποδεχθείτε και εσείς στον Καναδά πως  η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων στη Χαλκιδική , στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ελλάδα δεν θέλει να σας βλέπει ζωγραφιστούς.
Γι’αυτό δεν θέλουν κάποιοι  πωλητικοί  ούτε καν να ακούσουν τη λέξη ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Τόοοοσο  ‘’δημοκράτες’’….
ΥΓ: Το κείμενο γράφτηκε εξαιτίας κάποιων περιστατικών με τελευταίο κρίκο την απόπειρα κατά ΙΧΕ ξημερώματα 27ης Ιουλίου αλλά κυρίως εξαιτίας της ‘’προσπάθειας’’ να σταματήσουμε να ανεβαίνουμε για βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση στον Κάκκαβο , στις Σκουριές , στον Καρατζά κ.α. και να αποτυπώνουμε τα ΄΄έργα και τις ημέρες΄΄ της El Dorado.
‘’Χώνουμε’’ (και θα συνεχίσουμε να ‘’χώνουμε’’) τη μύτη μας ΠΑΝΤΟΥ – ΝΟΜΙΜΑ.
Δεν βάλαμε τυχαία την φράση του Ιάκωβου Μάγερ στην αρχή του κειμένου, γιατί πιστεύω μας είναι  πως η ενημέρωση των πολιτών δεν (πρέπει να) είναι πολυτέλεια,  αλλά καθημερινή  ανάγκη – προϋπόθεση για μια λειτουργούσα δημοκρατία, πόσο μάλλον σήμερα στους δύσκολους μνημονιακούς καιρούς που διανύουμε. Τα social media, η δημοσιογραφία των πολιτών, το διαδίκτυο μπορούν να αποτελέσουν ένα εργαλείο προς στην προσπάθεια προάσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεων  και σπασίματος της ΄΄συνομωσίας της σιωπής΄΄ , του πλέγματος των κυρίαρχων ΜΜΕ , μεγαλοδημοσιογράφων, εκδοτών και πολυεθνικών εταιρειών.
Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε ενώνοντας τις μικρές μας δυνάμεις με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας που έχουν τις ίδιες ανησυχίες , πιστεύουμε  με σεβασμό σε αυτούς που μας βλέπουν και μας διαβάζουν.
Ερασιτεχνικά πάντα αλλά όχι  πρόχειρα και με μέλημά μας την όσο το δυνατόν καλύτερη τεκμηρίωση όσων παρουσιάζουμε με κάθε πρόσφορο μέσο .
Σε κάθε περίπτωση τελικός κριτής είναι ο πολίτης και όχι ο κάθε πωλητής.
Οι εκατοντάδες ώρες βιντεοσκόπησης , οι αναρτήσεις, οι φωτογραφίες , οι συνεντεύξεις δεν νομίζουμε να τρομάζουν κάποιους στην εταιρεία, ούτε βέβαια μια βιντεοκάμερα των 200 ευρώ,  ε;
Αφού είστε  ΄΄νόμιμοι΄΄ και δεν έχετε τίποτα να κρύψετε όπως λέτε.
Εξάλλου,  εάν ω μη γένοιτο ! ,κάνετε κάτι παράνομο, έχουν δημόσια δεσμευτεί κατά καιρούς, πως θα σας ελέγχουν αυστηρά, μεταξύ άλλων : το ΥΠΕΚΑ, η περιφέρεια, ο Πάχτας οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και γενικά ο κάθε πικραμένος. Πιστεύουμε πως θα τρέμετε  και μόνο στην ιδέα τόσο αυστηρών ελέγχων…

 Ε;  Μ.Π.Ε.εεεε…

- Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι από την περιοχή ρέματος Καρατζά και τραβήχτηκαν σήμερα 27 Ιουλίου 2013.
Χαρακτηριστικό το σηματάκι ΄΄ΑΚΤΩΡ΄΄ στην τέταρτη φωτογραφία. Θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανάρτηση με περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: